Projecten

5 Kamers

Performance op 30 dec 2012, locatie Landgoed de Reehorst. Over drempelovergang en innerlijke ruimten, op de drempelovergang van het jaar. Deelnemende kunstenaars: Sjef Honer, Anna Kruzdlo, Susanne Goossens, Carolien Kerlen, Paul van Dijk, Wil Uitgeest. Fotografie George Welman.

Een kruiwagen voor Orpheus

Een korte performance ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht (29 okt 2011), op Landgoed de Reehorst. Met Etrona Ulicna en Ziko Dackovic. Fotografie George Welman.

Dodes-ka’den, juli 2010

Een week van intensieve samenwerking met Etrona Uliçna, danseres en performer, in een oude fabriek in Consenvoye, Frankrijk. De nabijgelegen ongebruikte spoorlijn nodigde uit tot performance en improvisatie. Met als oogst 15 meter tekening, een berg foto’s, dansdocumentatie, uren gespreksinhoud en de wens dit jaarlijks voort te zetten met een groep (wisselende) kunstenaars.

Luchthaven Zeist, maart 2009 t/m maart 2010

Op uitnodiging van Stiching P’Arts, Zeist, was ik initiator van een samenwerkingsproject van 12 kunstenaars.
Na een jaar voorbereiding ging in drie weekenden van maart 2010 dit kunstenaarsproject in van start: kunst op het grensvlak van disciplines, een experiment in co-creatie, in de ontmoeting van toeschouwer en deelnemer.
Beschrijving van het project en deelnemende kunstenaars LuchthavenZeist.pdf

Performance Loden Mantel, juli 2009

Een performance met mijn loden mantel, in samenwerking met Sebastian Holzhuber (fotografie), George Welman (montage) en Arantxa Villafranca (stem, tekst St Jan van het Kruis).

Door mijn fascinatie met lichaam en lichamelijkheid ontstond in 1999 de samenwerking met dansers. Vanuit de dansfotografie zocht ik naar vormen waarin ik als beeldend kunstenaar met dezelfde directheid en kwetsbaarheid als de improvisatie-danser in het moment aanwezig kon zijn. Meedansen met de camera in de hand, als tekenaar deel zijn van de performance, wederzijdse betrokkenheid en interactie tussen danser en beeldend kunstenaar, een veelheid van werkvormen ontstond op het grensvlak van tijdkunst en beeldende kunst.
Deze samenwerking over meer dan vijf jaar heeft geresulteerd in een omvangrijk oeuvre van dansfoto’s, danstekeningen en schilderijen. Met dank aan Angela Köhnlein, Dina Mouton en Etrona Uliçna.