Workshops Buitenland

In terugblik:

L’Usine de Consenvoye, N-Frankrijk
schilderweek in 2016

L’Usine de Consenvoye, N-Frankrijk, schilderweek in 2016

Zomer 2016 was er een (voorlopig) laatste schilderweek in Consenvoye, Noord-Frankrijk (nabij Verdun).
De ‘Usine’ van Consenvoye is een gerestaureerde fabriek uit het begin van de vorige eeuw. Drie verdiepingen atelier en werkplaats en een verdieping gastenverblijf staan ons ter beschikking.
Een intensieve schilderweek, met als thema de weg naar binnen – de weg naar buiten: eigen proces, drempels en inspiratiebronnen – het landschap in, waarnemen, de verhalen verbeelden van de grote wereld.

Chateau Cortils, Visé, België
zomerwerkplaats 2011

In de zomer van 2011 was er een Zomerwerkplaats op Chateau Cortils. Een 8-daagse intensieve schilderwerkplaats op een buitengewone locatie.
Chateau Cortils is een kasteel-landgoed in de Voerstreek, nabij Visé. Het is eigendom van Boudewijn en Constance Laugs, die het kasteel op oorspronkelijke wijze restaureren en beschikbaar willen maken als een plek voor kunst, stilte en ontmoeting.

Moulin de Bousson, Frankrijk
workshops van 2001-2009

Vanaf 2001 gaf ik jaarlijks in de zomermaanden een of meerdere workshops in Moulin de Bousson. 
’Herberg van de ziel’ noemden Jacqueline de Valk en Ton Nijzink hun gastvrije, eeuwenoude watermolen in de Morvan. 
Het is over de jaren voor mij een dierbare plek geworden, een waar ik graag vertoefde en aan het werk kon gaan met de vragen die mij na aan het hart lagen.
In de zomer van 2010 hebben Jacqueline en Ton voor het laatst gasten ontvangen in hun Herberg, om na 18 jaar nieuwe wegen in kunnen slaan.